Welkom op de website van buurtpreventieteam de Draaiboom!

De Draaiboom mahalle koruma ekibinin internet sitesine hoş geldiniz!

Op deze site informeren wij u over nieuws en activiteiten die in onze buurt plaatsvinden, de meldingen die wij ontvangen en wat wij als buurtteam voor onze buurt kunnen betekenen !

Bu sitede, mahallemizle ilgili haberler ve etkinlikler, bize gelen ihbarlar ve mahalle ekibi olarak mahallemiz için neler yapabileceğimiz hakkında sizi bilgilendiriyoruz!

Denkt u iets te kunnen betekenen voor ons buurtpreventieteam, laat het ons weten, woon eens een vergadering bij en misschien wilt u zich daarna bij ons aansluiten.

Mahalle koruma ekibimize yardımcı olabileceğinizi düşünüyorsanız lütfen bunu bize bildirin, toplantılarımızdan birine katılın ve belki de bunun akabinde bize katılmak isteyeceksiniz.

 

Op dit moment zijn we met 5 leden.

Şu anda 5 üyemiz var.

HULP IS ALTIJD WELKOM.

YARDIMA DAİMA AÇIĞIZ.

Bij het organiseren en uitvoeren van diverse activiteiten is het fijn als er buurtgenoten willen helpen. Bijvoorbeeld bij een buurtschouw zoals die op 6-6-2016, een witte-voetjes-aktie (2016-2017) of gezellige burendag voor álle wijkbewoners zoals we die de afgelopen drie jaren hebben gehad.

Çeşitli aktivitelerin organize edilmesinde ve uygulanmasında mahalle sakinlerinin yardımcı olması bizi çok sevindirir. Örneğin, 6-6-2016 tarihinde yapılan mahalle denetiminde, (2016-2017 yıllarında yapılan) beyaz-ayaklar-faaliyetinde veya geçtiğimiz son üç yıldır tüm mahalle sakinleri için düzenlediğimiz eğlenceli komşu gününde olduğu gibi.

Dit jaar is onze BURENDAG op zaterdag 21 september 2019.

KOMŞULAR GÜNÜ’müz bu yıl 21 Eylül 2019 Cumartesi günü.

ALLE HULP IS WELKOM, denk hierbij aan opbouwen, versieren, assisteren bij spelletjes, achter de bar...   Ook opruimen is makkelijker en gezelliger met veel helpende handen.

Geef je op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

HER TÜRLÜ YARDIMA AÇIĞIZ, örneğin kurulumu gerçekleştirme, süsleme, oyunlarda yardımcı olma veya bar hizmetleri gibi konularda yardımcı olabilirsiniz.   Ayrıca toparlanırken de yardım eden ellerin çokluğu toparlanmayı kolaylaştıracak ve daha eğlenceli hale getirecektir.

Yardımcı olabilecekseniz Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. internet sitesinden isminizi yazdırabilirisiniz.

U kunt natuurlijk aangeven om een halve dag te helpen of enkele uurtjes.

Elbette yarım gün ya da birkaç saat yardımcı olabileceğinizi de belirtebilirsiniz.

ZET HEM ALVAST IN JE AGENDA    -    BURENDAG ZATERDAG 22 SEPTEMBER 2018

 

KOM OOK NAAR DE GRIFT, OP DE SPEELPLAATS VAN BSS DE KINDERBOOM, DAAR IS HET TE DOEN VAN 13:30 UUR TOT 17:30 UUR.

 

Zoals u van ons gewend bent is de middag voor iedereen, voor de kinderen zijn er weer vele spelletjes zoals, stokkenvangen, ballen rollen, blikvoetbal,  zakjes gooien, trekbiljart, ringen werpen, gatenkaas, hoefijzer gooien, een tafelvoetbal en natuurlijk een springkussen.

Ook het schmincken van de snoetjes, het lakken van de nageltjes en het kappen van de haartjes, misschien zelfs een tattoo zal niet ontbreken.

 Voor de hele kleintjes is er touwtje trekken, een grabbelton tekenen en kleuren en een kleiner springkussen veilig afgezonderd van de groteren. Voor de volwassenen hebben we weer een gezellig terras met koffie en thee. Ook is er frisdrank verkrijgbaar of een kleine versnapering.

Dit alles weer voor de laagst mogelijke prijzen.

We werken met de consumptiebonnen van burendag 2018, ter plaatse verkrijgbaar.

Daarnaast kan u genieten van... natuurlijk... onze jaarlijkse loterij-stand met prijzen die geschonken zijn door de winkeliers van Kaatsheuvel, een leuke workshop, informatie over wie wij zijn en wat we doen en verder alles wat hier nog vergeten is op te noemen.

Kom gezellig kijken en laat u verrassen door wat er te zien en te beleven is.

Dan is er tegen de avond, zo rond 18:00 uur tot uiterlijk 22:00 uur, de mogelijkheid om deel te nemen aan onze buren-bbq en het roulettespel.

Opgeven voor de buren-bbq kan tot maandag 10 september 2018 bij Henri en Lian van Rijzewijk, Mark 50 - of bij Ria Verbeek, Zoom 20.

De kosten hiervan zijn €9,50 per volwassene en €6,50 per kind tot 12 jaar. Betalen bij inschrijving. Hiervoor ontvangt u dan een kwitantie die u op de burendag kan inleveren voor 3 stuks vlees per persoon en muntjes voor het roulettespel.

 

Samen met de politie en de gemeente is er een oefening gehouden op woensdag 27 februari.

Dit was tevens een oefening voor de politie, die de wijk in komt om de "boef" te vangen, maar ook voor de meldkamer die gebeld wordt bij 112. Een medewerker van de gemeente mocht als "boef" de wijk in.

Wat kwam uit het evaluatiegesprek met politie en gemeente naar voren?

 

Bij de evaluatie van onze wijk, De Draaiboom (er zijn 5 groepen getest) kwam naar voren dat er goed gehandeld werd op straat, veel mensen naar buiten en ook de man aangesproken.

Helaas wat minder terugkoppeling in de app-groep zoals beschrijving van de man, de fiets, foto's of lokatie.
De politie had daardoor wat moeite met het goed aanrijden. (dienstdoende agent kent de wijk niet.)

Alles bij elkaar een geslaagde oefening vinden wij, op één onzinnige opmerking over koffie gaan drinken na? zijn er geen overbodige dingen gedeeld. Iedereen heeft zich keurig aan de afspraak gehouden om geen onnodige dingen te delen in deze whatsapp-groep.

Wij gebruiken hem alleen waarvoor hij bedoeld is, dit om misverstanden te voorkomen en om de groep "zuiver" te houden.

Reacties mogen altijd gezet worden op Nextdoor, onze eigen facebook-groep of met een email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


We hopen bij een volgende oefening weer op zoveel medewerking te mogen rekenen.


Samen houden we de wijk veilig.

De eerstvolgende burendag zal plaatsvinden op zaterdag 28 september 2019.

Zin om te helpen? Meld jezelf aan via;    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

  -  BURENDAG ZATERDAG 22 SEPTEMBER 2018  - 

 De derde burendag, burendag 2018 van De Draaiboom Kaatsheuvel,

was wat ons betreft een succes ondanks de regen.

 

Het begon geweldig, met mooi weer, veel vrijwilligers die er allemaal zin in hadden en hun uiterste best deden om alles op tijd klaar te hebben.

Gezellig nog met z'n allen een broodje en een kopje koffie of thee en daarna kon het feest voor de kinderen en volwassen buurtbewoners beginnen.

Het verliep netjes en geordend, de kinderen hadden plezier, de vrijwilligers ook, de organisatie was tevreden en de bezoekers lieten zich verrassen door de hoeveelheid aan verschillende spelen en workshops die klaar stonden.

Dan waren daar nog onze gasten zoals de Bevertjes van de scouting met hun schilderijen, het pionieren met marshmallows en het kampvuur.

bevertjes

De mensen van Damiaan met echte nep-wonden voor de kinderen.

Een stand met alcohol- en drugspreventie, bureau halt en ggz.

Vooral ook gezellig ingericht terras voor onze buurtbewoners om alles op hun gemak te kunnen overzien, een kopje koffie of thee te drinken en van de kinderen te genieten, hoe die de spelletjes beleefden.

De kinderen vermaakten zich verder nog met de beauty-salon, schmincken, varkens schilderen, dreamcatchers maken, alle spelen en springkussens.

 

Onze loterij-kraam was weer goed gevuld met prijzen,

alles geschonken door winkeliers en bedrijven uit onze omgeving.

 

Aansluitend de avond met een heerlijke bbq,

verzorgd door Joost Donders en een roulette-spel voor de liefhebbers.

 

Alles bij elkaar... voor ons toch een succes en voor herhaling vatbaar.

  

Met dank aan alle donateurs en vrijwilligers die dit mede mogelijk maken.